عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، یکی از بیماری های مهم مغز و اعصاب را بیماری دمانس دانست که سردسته دمانس ها آلزایمر (زوال عقل) است.
دکتر بابک زمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت اظهار داشت: این بیماری به دلیل افزایش متوسط سن شیوع بیشتری یافته است و عده زیادی از مردم البته در سنین بالا به یکی از انواع زوال عقل مبتلا می شوند.
وی خاطرنشان کرد: همان گونه که درمان سکته مغزی یک وظیفه ملی و دولتی است و جامعه و دولت باید درمان آن را برعهده بگیرند در کشورهای پیشرفته درمان و نگهداری از بیماران دمانس و سالمند به عنوان یک مسئولیت اجتماعی است تا یک مسؤلیت خانوادگی؛ بنابراین این امر در ایران هم باید اینگونه باشد.
متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: وزارت بهداشت و جامعه باید تصمیم بگیرند سهم بیشتری از امکانات خودشان را به نگهداری از بیماران سالمند و مبتلا به دمانس اختصاص دهند و برای آن برنامه ریزی و هزینه کنند تا بخشی از باری را که از این جهت بر دوش خانواده ها است را کم نمایند.
وی افزود: بیماری دمانس در افراد بالاتر از سنین 60 تا 70 سال دیده می شود و در زنان و مردان شیوع یکسانی دارد البته امکان دارد در سنین پائین تر حتی 50 سال هم دیده شود.
رییس انجمن سکته مغزی ایران اذعان داشت: مهم ترین عامل ایجاد این بیماری سالمندی است و در حال حاضر هرچقدر که جامعه مُسن ترمی شود تعداد بیماران مبتلا به دمانس و زوال عقل هم بیشتر می شود.درمان های این بیماری دارویی است و البته غیر از آن دیسیپلین های خاصی برای درمان وجود دارد که با توجه به شرایط و شدت بیماری توسط پزشک معالج تصمیم اتخاذ می شود.
وی تأکید کرد: عمده دارویی هایی که برای درمان این بیماران وجود دارد داروهای خارجی است و برخی از آنها در ایران مونتاژ می شوند؛ در خصوص داروهای ایرانی که هر چندوقت یکبار با سر و صدای زیادی ادعا می شود در درمان دمانس و آلزایمر کشف شده اند هیچ کدام آن سلسه مراتب تحقیقاتی که برای تأیید یک داروی بین المللی لازم است را طی نکرده اند.
کد خبرنگار: 410100
نظر شما